Για την πλοήγηση


Πλαστικές - Αισθητικές Επεμβάσεις προσώπου & τραχήλου


Plastikes Aisthitikes Epemvaseis Prosopou Trahilou Kriezi Panagiota
Πλαστικές Αισθητικές Επεμβάσεις Προσώπου Τραχήλου Κριεζή Παναγιώτα

Ρινοπλαστική

Ωτοπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Μη επεμβατική Ρινοπλαστική

Χειρουργική αντιμετώπιση όγκων δέρματος προσώπου & τραχήλου με πλαστική αποκατάσταση

Εφαρμογές Botox - Υαλουρονικό Οξύ

    α) Μείωση ρυτίδων δέρματος προσώπου και λαιμού

    β) Θεραπεία υπεριδρωσίας

Χειρουργική αφαίρεση σπίλων - θηλωμάτων – κύστεων

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική αποτελεί την πιο συχνά πραγματοποιούμενη αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο.

Αφορά την διόρθωση της εξωτερικής εικόνας της μύτης, είτε έχει σκόλια πορεία (είναι δηλαδή στραβιά) είτε παρουσιάζει ήβο (καμπούρα), είτε είναι φαρδιά. Με τη ρινοπλαστική μπορούμε να επιτύχουμε μια εναρμονισμένη εικόνα της μύτης με το υπόλοιπο πρόσωπο, ώστε να έχουμε ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Τι τεχνικές υπάρχουν;

Στην  «κλειστή» ή κλασσική ρινοπλαστική, οι τομές γίνονται μέσα από τη μύτη. Αποκολλάται το δέρμα από τον σκελετό της ρινός, ο οποίος και επιδιορθώνεται με συγκεκριμένες αρχές.

Σε ορισμένα προβλήματα της κορυφής της ρινός, είναι απαραίτητη η λεγόμενη «ανοικτή ρινοπλαστική». Η τομή σε αυτήν την περίπτωση διενεργείται κάτω από την κορυφή της μύτης και καμουφλάρεται.

Στους περισσότερους ασθενείς με αισθητικά προβλήματα συνυπάρχει σκολίωση του ρινικού διαφράγματος όπως επίσης και υπερτροφικές κόγχες κάτι το οποίο διορθώνεται στην ίδια επέμβαση, με Πλαστική Ρινικού Διαφράγματος - Ευθειασμός σκολιού ρινικού διαφράγματος και Κογχοπλαστική - Συρρίκνωση των Κάτω Ρινικών Κογχών.

                                            

Τι ανάρρωση υπάρχει;

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Ο  ασθενής παραμένει ένα βράδυ στην κλινική για παρακολούθηση. Τοποθετείται ένας νάρθηκας στη μύτη ο οποίος παραμένει για δέκα ημέρες. Ο πόνος είναι αντιμετωπίσιμος με παυσίπονα φάρμακα, ενώ το οίδημα και οι μελανιές γύρω από τα μάτια υποχωρούν στο πρώτο 15ήμερο.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει τότε στην εργασία του, ενώ το πλήρες αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής, φαίνεται περίπου ένα με δύο μήνες μετά την επέμβαση.